Συνεργατική Eταιρεία Tριανταφυλλοπαραγωγών Αγρού Λτδ
Εργοστάσιο Διαδικασία Παραγωγής Ροδοστάγματος

Η παραλαβή των τριαντάφυλλων που θα δώσουν το ροδόσταγμα γίνεται κατά τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 10π.μ για να μην χαθεί η μυρωδιά των τριαντάφυλλων και τα αιθέρια έλαια τους.

Τα άνθη της τριανταφυλλιάς περιέχουν αιθέρια έλαια τα οποία μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί περί τα 400 με την μέθοδο της αέριας και τη χρωματογραφία μάζας. Μετά από ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των αιθέριων ελαίων με τη χρήση αέριας χρωματογραφίας από φρέσκα πέταλα της Rosa Damascene, προσδιορίστηκαν είκοσι έξι ενώσεις, οι περισσότερες από αυτές ήταν τερπενοειδή.

Τα τριαντάφυλλα τοποθετούνται σε καζάνι μαζί με νερό και θερμαίνονται σε υψηλή θερμοκρασία γύρω στους 70°C. Ακολούθως το άρωμα των αιθέριων ελαίων των τριαντάφυλλων με τους υδρατμούς οδηγούνται σε συμπυκνωτές όπου υγροποιούνται και οδηγείται έτοιμο το ροδόσταγμα σε μεγάλο αποθηκευτικό ντεπόζιτο χωρητικότητας μέχρι και 1900 λίτρων. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουμε χρόνο σε σύγκριση με τη παλιά μέθοδο (κουβάλημα νερού, ζέσταμα του με φωτιά από ξύλα κ.α), παίρνουμε καλύτερης ποιότητας ροδόσταγμα και αποστάζουμε μεγάλες ποσότητες ρόδων αμέσως χωρίς να χάνουν το άρωμα τους. Ακολούθως αρχίζει η εμφιάλωση.

Πριν την εμφιάλωση το ροδόσταγμα περνά από φίλτρα και λάμπα u.v για να εξοντωθούν τα διάφορα μικρόβια. Τα μπουκάλια που θα τοποθετηθεί μέσα το ροδόσταγμα πλένονται πρώτα με ζεστό νερό και μετά αποστειρώνονται για εξόντωση των διάφορων μικροοργανισμών που μπορεί να περιέχονται στα μπουκάλια.

Την εμφιάλωση των μπουκαλιών ακολουθεί το ετικετάρισμα και η αποθήκευση του έτοιμου πλέον Ροδοστάγματος Αγρού. Να σημειωθεί ότι στο Ροδόσταγμα δεν προστίθεται κανένα συντηρητικό.

Website created by dimgeorg